5 redenen voor een outdooroven

Een outdooroven is misschien wel één van de beste aankopen die je dan kunt doen, want je hebt er het hele jaar plezier van. De outdooroven van Weltevree is niet alleen een echte eyecatcher met zijn stoere, roestbruine kleur maar daarnaast is deze must-have ook nog eens multifunctioneel. 5 redenen voor een outdooroven op een rij.

Hét outdoor multi-talent

Een barbecue, een vuurkorf… Af en toe koop je nieuwe ‘snufjes’ voor je tuin, maar waarom zou je het niet in één keer goed doen? Met een outdooroven heb je een barbecue, grill, pizzaoven én een warmtebron in je tuin. Dankzij deze alleskunner houd je ruimte over.

kookpot op de outdooroven

Bovendien kun je de oven het hele jaar buiten laten staan, én gebruiken. Het weer geeft deze oven van Weltevree een stoere roestige kleur, maar de roestkleurige laag die door het weer ontstaat op het Cortenstaal, beschermd het materiaal tegen doorroesten. Dankzij het schuin aflopende dak blijft er geen water in staan en het barbecuegedeelte blijft schoon en droog.

Chefkok in je achtertuin

Buiten koken is niet alleen gezellig, maar buiten kun je ook dingen die je in de keuken niet zo snel zou doen. Op een veilige manier een vuurtje stoken bijvoorbeeld. Grill je eigen vlees en vis erboven voor die heerlijke “flame grilled” smaak. En fans van de Italiaanse keuken kunnen hun hart ophalen met een outdooroven. Bij Weltevree krijg je er een pizzasteen bij om zelf een authentieke steenovenpizza te maken.

pizza in de outdooroven

Draadloos gemak

Veel heaters werken op elektriciteit of gas. Dat kan handig zijn, maar je moet dan wel een goede aansluiting in de buurt hebben. Heb je een terras aan het water, of zit je graag helemaal achterin je tuin? Met een outdooroven is dat geen probleem, want die hoef je nergens op aan te sluiten. Dit type oven werkt op hout of kolen en daarom kun je hem overal neerzetten waar jíj het gezellig wilt maken.

Samen rond het haardvuur

De buitenlucht is gezond. Niet alleen als het buiten 25 graden is, maar ook hartje winter. Ben je een koukleum maar wil je ook ’s winters buiten zitten? Steek je outdooroven aan en geniet van de buitenlucht, samen met de warme gloed van het vuur. Dat zorgt niet alleen voor warmte, maar ook voor een stukje gezelligheid. Bovendien is je oven een mooi centraal punt om je buitenmeubels omheen te verzamelen. Niet her en der een zitplek, maar één groot terras om met z’n allen heerlijk buiten te zitten.

Naar hartenlust stoken

Een outdooroven stook je met haardhout, de geur is die van een knus haardvuur. Je hoeft niet bang te zijn om in de rook te zitten, want dat wordt via de schoorsteen naar boven afgevoerd. Een schoorsteenkap beschermt de rookafvoer tegen regen en door de kap te draaien zet je deze in een handomdraai in de juiste richting voor de wind.

Bron: VTwonen.nl n samenwerking met Weltevree.

%d bloggers liken dit: