Ambrogio reageert op test van Test-Aankoop

Uit tests van Test-Aankoop bleek dat de robotmaaiers Stiga M5 en Ambrogio Next 4.0 basic medium een ernstig veiligheidsprobleem vertonen. De consumentendienst raadt de aankoop van deze modellen dan ook af. Bij de jaarlijkse test van robotmaaiers kwam aan het licht dat 2 van de 21 geteste toestellen een veiligheidsprobleem vertonen. Het gaat om de modellen Stiga M5 en Ambrogio Next 4.0 basic medium.

Bekijk de resultaten op www.test-aankoop.be.

Het merk Ambrogio stuurde als antwoord op de tests volgend bericht uit:

“Betreft de recente veiligheidstesten die in België uitgevoerd zijn op de robotmaaier Ambrogio 4.0 BASIC en verschenen zijn op de website van bepaalde organisaties voor de bescherming van de consumenten of op bepaalde televisiezenders. 
Eerst en vooral willen we benadrukken dat al onze modellen de wettelijke certificaties behaald hebben en dat ze geproduceerd worden in overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften die van toepassing zijn op het Europees grondgebied. De producten beantwoorden bovendien aan de geharmoniseerde norm EN 50636-2-107:2015 die momenteel van kracht is en er zijn op dit moment ook bijkomende – optionele – testen in goedkeuring. 
Dit gezegd zijnde, en zonder enige vrees voor ontkenning, hebben wij gezien hoe diep misleidend en verkeerd de uitgevoerde testen en het onderwerp van de gepubliceerde filmpjes op bovenvermelde websites zijn. 
Het is inderdaad duidelijk dat de test uitgevoerd werd met behulp van een lege schoen die plooit wanneer ze in contact komt met de robotmaaier en dus niet zorgt voor de minimale weerstand die normaal geproduceerd zou worden indien er zich tenen en teenkootjes in hadden bevonden. Dit zou gezorgd hebben voor een onmiddellijke terugtrekking van de robotmaaier die daardoor dus niet op de schoen geklommen zou zijn of de schoen niet in contact had laten komen met het mes.  
Bovendien zien we in een ander deel van het filmpje dat de lege schoen glijdt (met behulp van een operator) en draait naar onnatuurlijke posities en met bewegingen die niet overeenstemmen met wat in de werkelijkheid zou gebeuren. 
Daarom is deze test verkeerd en berokkent hij ernstige en ongegronde schade toe aan het imago van ons bedrijf dat reeds de opdracht gegeven heeft aan haar advocaten om de nodige stappen te ondernemen voor de rectificatie van de testen op de websites die deze informatie gepubliceerd hebben, met een legale actie die gereserveerd wordt voor een schadevergoeding. 
We willen ook benadrukken dat ZCS sinds 2001 ononderbroken werkt aan de verbetering en de implementatie van haar producten met respect voor veiligheid en prestatie, zoals ook bevestigd door bovenvermelde test “AmbrogioNext 4.0 basic medium”.  Deze robotmaaier heeft het volledige testprogramma zonder enig probleem doorlopen, hij was zelfs een van de beste modellen gedurende de test. Hij haalde in de standaard gazontest uitstekende resultaten en dit vanaf dag 1.”
%d bloggers liken dit: