AVEVE krijgt make-over

Na jarenlang “Tuin, Dier, Bakplezier”, zet AVEVE een nieuwe stap in haar evolutie en krijgen de bekende winkels een volledige make-over. Daarbij staan de beleving van de klanten, authenticiteit en kwaliteit centraal. Onder de noemer “Hier groeit plezier” krijgen niet alleen de winkel, maar ook het aanbod een update en wil AVEVE niet alleen haar bestaande klanten nog beter bedienen, maar ook een nieuw en breder publiek aanspreken. De AVEVE-winkel in Mechelen werd – als pilootwinkel van dit project – als eerste in een nieuw jasje gestoken en opende vorig weekend zijn deuren. De komende 4 jaar krijgen zowat alle AVEVE-winkels een make-over.

Nieuwe groeistrategie focust op beleving en assortiment
Alles draait rond service, assortiment en beleving. De AVEVE-klanten, waaronder 1 miljoen trouwe My AVEVE-klanten, ervaren de service vandaag al als uitstekend en dat moet ook zo blijven. Wat betreft beleving en assortiment zijn er wel nog stappen te zetten, aldus Haegeman: “We willen voor onze klanten quality time creëren, het draait om de zin en het plezier om zelf aan de slag te gaan, de verbondenheid met de natuur en het samen genieten van het eindresultaat met familie en vrienden.” In die optiek herbekeek AVEVE samen met het retail design agency Mojo het concept van de winkels om de inrichting ervan een nieuwe  look en feel te geven. Ook het assortiment werd onder handen genomen met meer specialisatie en focus voor nog betere totaaloplossingen voor de klant.

Centraal inspiratieplein dat goesting geeft
Klanten die een nieuwe AVEVE-winkel binnenstappen, worden ondergedompeld in een wereld waarin authenticiteit, gezelligheid en plezier centraal staan. En dat kun je letterlijk nemen, want een inspiratieplein vormt voortaan het hart van de winkel. Daar vloeien de verschillende werelden van AVEVE samen en kunnen klanten zich elk seizoen opnieuw laten inspireren en de oplossingen voor diverse thema’s ontdekken. Erik Haegeman: “In ons nieuw concept stappen we af van productgericht denken en gaan we voor totaaloplossingen. We bundelen alles wat je nodig hebt voor bijvoorbeeld een stralend gazon, stadstuinieren, een verzorgd huisdier of zelfgebakken brood en gebak.” Die oplossingen komen ook terug in de workshops waar het aanbod voortaan groter zal zijn. Daarin leren klanten zelf aan de slag te gaan met bakken, barbecueën, snoeien en nog veel meer.

Vanuit het inspiratieplein vinden klanten de weg naar de verschillende afdelingen die er helemaal anders zullen uitzien. Met de make-over kiest AVEVE voor warme materialen en kleuren en een landelijke look die de kwaliteit en authenticiteit van de oplossingen en producten benadrukken en het voor de klant nog aangenamer maken om te winkelen.

Aangepast assortiment in functie van oplossingen
De omslag van een productgeoriënteerde winkel naar een oplossingsgerichte aanpak is ook in het assortiment merkbaar. “We willen de focus leggen op oplossingen voor zalig tuinieren, tijd met je dier en lokaal lekkers. Daarom hebben we het aanbod hierop toegespitst en tegelijkertijd versterkt om de klanten complete oplossingen aan te bieden,” aldus Haegeman.

 

%d bloggers liken dit: