Bi-Pa verwerft belang in Australische Innovate AG

Bi-Pa, specialist in biologische producten voor de landbouw en gevestigd in Londerzeel, heeft een belang van 25% verworven in het Australische Innovate AG. Met zijn investering wil Bi-Pa Innovate AG ondersteunen bij de ontwikkeling van een nieuw bio-insecticide.

Extract van vlindererwt

Innovate AG heeft een product ontwikkeld en gepatenteerd op basis van een extract van de plant Clitoria ternatea, ook wel bekend als vlindererwt. De doeltreffendheid van deze plant als insecticide werd ontdekt door de Australische katoen-onderzoeker dr. Robert Mensah, die opmerkte dat er zo weinig insecten op de vlindererwt zaten. Er werd een onderzoek gestart naar de actieve bestanddelen van de plant. Het product van Innovate AG werd al geregistreerd als een insecticide om diverse plagen aan te pakken bij katoen en macadamianoten. Het product is onschadelijk voor mensen, zoogdieren, nuttige insecten en bijen en laat geen residu achter. Hierdoor is het geschikt als duurzaam bestrijdingsmiddel voor een groot aantal teelten.

Bi-Pa en Innovate AG hebben een zakelijke overeenkomst gesloten. Bi-Pa zal het product ontwikkelen en registreren buiten Australië en Nieuw-Zeeland. De toegang tot de markt gaat via de aandeelhouders van Bi-Pa. Voor Europa is dat Belchim uit Londerzeel.

Bi-Pa en Innovate AG kijken uit naar de samenwerking en de beschikbaarheid van een nieuw natuurlijk product voor kwekers.

Johan De Saegher, CEO van Bi-Pa: “Het is voor Bi-Pa een grote stap om zo’n efficiënt insecticide met een uitstekend milieuprofiel te kunnen toevoegen aan ons portfolio. Dit laat ons toe tegemoet te komen aan de noden van de markt, want insecticiden zijn onderhevig aan enorm strenge regelgevingen. Ons globaal netwerk zal zorgen voor een snellere ontwikkeling.”

(bron: Bi-Pa en Made in Mechelen)

%d bloggers liken dit: