Concept – Daily Needs

Daily Needs is een modulair programma om te tuinieren en kleinvee te houden. Een project met sociale, ecologische en economische relevantie.

Tools om groenten te telen, voor berging van tuingereedschap, om kippen te houden die ideale afvalverwerkers zijn en iedere dag een vers eitje leggen, enz. 

De esthetische vormentaal van Daily Needs verwijst naar de archetypische huisvorm. Het product wordt gemaakt uit Thermowood, thermisch behandeld dennenhout uit Europese bossen. Dit hout geeft een natuurlijke uitstraling, vergrijst langzaam met een mooie patine. Zwarte betonplex is de constructieve drager. Het materiaal laat toe om het in elke natuurlijke omgeving te plaatsen zoals stadstuinen, terrassen, openbare plaatsen, maar ook rust- of verzorgingstehuizen.

cassecroute-daily-needs-01
De “Daily Needs” kan zowel in- als outdoor gebruikt worden.

Het project kwam tot stand binnen het innovatietraject DoDesign in samenwerking met MAD-faculty (Khlim/PXL),  Cultuurplatform Design (Provincie Limburg), IDE, Leuven-MRC en REcentre. Met de steun van Stad Genk en de Vlaamse overheid.
Daily Needs ontving de Ovam EcoDesign Award 2013, en was geselecteerd voor de Triënnale voor vormgeving: ‘Conflict & Design’.

www.cassecroute.be/dailyneeds

 

%d bloggers liken dit: