CressToday is een hightech moestuintje

CressToday is het nieuwe en meest geavanceerde kweeksysteem van Grown. Hiermee kweek je in een handomdraai je eigen cressen, het hele jaar door!

Cressen kun je zien als een combinatie van mini-kruiden en superfoods. Mini-versies van bekende smaken als Ghoa cress (koriander) en Daikon cress (radijs), maar ook nieuwe en verrassende smaken als Red Mustard cress en Zorri cress (Oost-Indische kers). Ze zijn gezond en krachtig van smaak. Cressen zijn ook goede en natuurlijke vervangers van peper, zout en smaakversterkers met ongezonde E-nummers. Ze worden vooral gebruikt in sterrenrestaurants, maar je kan cressen ook razendsnel zelf kweken in eigen keuken. Grown introduceert CressToday.

CressToday

Met het kweeksysteem van Grown oogst je in no-time je eigen verse en gezonde cressen. Dankzij dit innovatieve product met automatisch watergeefsysteem heb je geen omkijken meer naar het kweekproces. Er zijn twee modellen:

  • CressToday Basic zet je op een lichte plek, bijvoorbeeld in de vensterbank. Tijdens de maaltijd kun je kun je het basismodel op tafel zetten om direct te oogsten.
  • CressToday is uitgebreid met speciaal LED-groeilicht; ideaal als er onvoldoende daglicht is. De LED-lampjes creëren optimale kweekomstandigheden.

Cress-Pads zijn handige kweekmatjes die bestaan uit een speciale voedingsbodem gemaakt van natuurlijke houtvezels. Stop ze in het CressToday-systeem en je kweekt, ook zonder groene vingers, op een makkelijke en schone manier zonder onkruid.

Bewust

Dankzij het speciale LED-groeilicht kweek je het hele jaar door je eigen cressen. Zo gebruik je geen kruiden meer die van de andere kant van de wereld zijn ingevlogen, maar heb je alles binnen handbereik vers uit je eigen keuken. De energiezuinige verlichting (11 Watt) verbruikt aanzienlijk minder stroom dan een gemiddelde kamerlamp. De Cress-Pads zijn bovendien gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Na het oogsten van de cressen kunnen die dus gewoon bij het groene afval.

cresstoday basic

cresstoday kruiden in je soep
CressToday

bron: grown.nl

%d bloggers liken dit: