Evergreen Garden Care zet in op powerbrands

De afgelopen maanden werden er bij Evergreen Garden Care, het vroegere Scotts, heel wat wijzigingen doorgevoerd. In eerste instantie is er de nieuwe naam. Die is het gevolg van de overname in 2017 van de internationale activiteiten van Scotts Miracle-Gro Company door Exponent Private Equity LLP. Om de groei van de nieuwe organisatie te ondersteunen, ligt de focus voortaan op de ontwikkeling van de bekendste merken en lancering van de voor de consument meest boeiende en relevante nieuwigheden.  Dit maakt dat het assortiment van Evergreen Garden Care er binnenkort volledig anders zal uitzien. De uithangborden in het vernieuwde gamma zijn onder meer de sterke merken Roundup, Substral en KB.

Natuurlijk karakter voor Roundup
De voorbije maanden was er heel wat commotie rond het gebruik van glyfosaat. Hierdoor is het voor particulieren verboden om onkruidbestrijders met glyfosaat te gebruiken en vanaf eind september 2018 zelfs aan te kopen. Het bekende Roundup stond in het oog van die storm. Desondanks bleef het merk voor veel tuinliefhebbers een vertrouwde waarde bij de verzorging van hun tuin. Evergreen Garden Care, dat de licentie van Roundup voor de retailmarkt verwierf, geeft het merk nu een nieuwe, natuurlijke invulling. Roundup blijft hierdoor nog altijd hard voor onkruid, maar doet dit voortaan op basis van een actieve stof die voorkomt in de natuur. Het vernieuwde Roundup-gamma bestaat uit de performante onkruidbestrijders Roundup Rapid en Roundup Contact. Roundup Rapid is vervaardigd op basis van pelargonzuur. Het wordt in een geconcentreerde vorm aangeboden en heeft een zichtbaar effect binnen 3 uur na de toepassing. Het gebruiksklare Roundup Contact werkt op basis van azijnuur. Reeds 1 uur na de toepassing  is er al resultaat zichtbaar. Beide varianten bestrijden ook mos en zijn snel biologisch afbreekbaar in de bodem. Om het nieuwe gamma extra visibiliteit op de winkelvloer te bezorgen, ontwikkelde Evergreen Garden Care Belgium een instore video, een banner en een wobbler.

Substral
Evergreen Garden Care hanteert voortaan een ‘powerbrand’-politiek: concreet houdt dit in dat de onderneming opteert voor minder, maar krachtigere en meer performante merken. In die context worden de referenties van de merken Asef, Evergreen of Naturen ondergebracht onder Substral. Laatstgenoemd merk wordt gevoelig uitgebreid en presenteert voortaan niet enkel plantenvoeding- en verzorgingsproducten voor planten, maar tevens natuurlijke beschermingsartikelen voor in de tuin. Qua nieuwigheden voor het komende seizoen pakt Substral onder meer uit met een compleet vernieuwde lijn vloeibare meststoffen, een biologische reeks Polysect®-insecticides, nieuwe potgronden, Allround-gazonzaad en Gazonherstel 2 in 1. Het vernieuwde Substral-gamma zal geleidelijk aan in de markt worden gezet. Ter ondersteuning wordt een impactvolle mediacampagne voorbereid.

KB Herbatak
Met KB Herbatak wordt een nieuwe reeks totale onkruidbestrijders op basis van natuurlijke bestanddelen gelanceerd. Er zijn twee types producten op de markt. Enerzijds zijn er de concentraten op basis van pelargonzuur, die mos en onkruid snel uitschakelen via uitdroging. Anderzijds zijn er sprays op basis van azijnzuur verkrijgbaar. Evergreen Garden Care Belgium laat de lancering van KB Herbatak alvast niet onopgemerkt voorbij gaan. Als handelaar kunt u deze nieuwigheden duidelijk onder de aandacht brengen met behulp van aantrekkelijk POS-materiaal.

Meer info:
Evergreen Garden Care Belgium
Voshol 8
9160 Lokeren
Tel.: +32(0)92103010
[email protected]
www.ilovemygarden.be

%d bloggers liken dit: