STIHL-app met gebruiksaanwijzingen en videohandleidingen

De STIHL-app is geen spelletje, maar een waardevol hulpmiddel. STIHL bundelt alle nuttige informatie over haar producten in een nieuwe en gebruiksvriendelijke applicatie. Zo biedt de app tal van gebruiksaanwijzingen, videohandleidingen en praktische tools. De gratis app is beschikbaar voor Android- en Apple-toestellen en werd in één maand tijd al meer dan 5.000 keer gedownload.

Mijn STIHL

Hoeveel motorolie heb ik nodig voor 2,5 liter brandstof? Of hoe monteer ik de maaikop op mijn kantenmaaier? De antwoorden op deze en andere vragen krijg je in de nieuwe STIHL-app.

Een overzicht van het hele assortiment kan je raadplegen in de STIHL en VIKING productcatalogi. Hier vind je alle belangrijke informatie over de machines, zoals technische gegevens, prijzen en optionele toebehoren. Wil je een bepaalde machine graag met eigen ogen gaan bekijken? Eén klik via GPS leid je naar de dichtstbijzijnde dealer.

Handig voor iedereen die al STIHL of VIKING machines bezit, is dat deze snel en eenvoudig in ‘Mijn STIHL’ bewaard kunnen worden. Hier hebben gebruikers snel toegang tot productinformatie, video’s en gebruiksaanwijzingen. Het opslaan van deze machines doe je door:

  • het invoeren van de productnaam;
  • of door het scannen van de barcode op de motorbehuizing van je STIHL-product.

Gebruiksaanwijzingen

Bij het gebruik en onderhoud van STIHL machines zijn bepaalde handelingen geen dagelijkse routine. Af en toe is een kleine opfrissing over het uitvoeren van deze handelingen dan ook welkom. Ook daar zorgt de app voor in de vorm van talrijke gebruiksaanwijzingen en videohandleidingen. Hierin komen de basisfuncties aan bod zoals het starten van een bosmaaier. Maar ook meer geavanceerde thema’s zoals:

  • de juiste technieken bij het snoeien van hagen
  • een interactieve handleiding voor het slijpen van zaagkettingen

Nog een andere praktische functie van de app voor wie geen zin heeft in hoofdrekenen, is de mengverhoudingcalculator. Met een schuifregelaar bepaal je precies hoeveel motorolie aan een bepaald brandstofmengsel toegevoegd moet worden om de perfecte mengverhouding van 1:50 te krijgen.

bron: STIHL

%d bloggers liken dit: