STIHL Tirol versterkt vestiging in Langkampfen en opent nieuwe uitbreiding

STIHL Tirol versterkt haar ontwikkelings- en productieactiviteiten in Langkampfen en opende op 1 februari 2019 een nieuwe vleugel. Met een investering van 22,8 miljoen euro is deze nieuwe uitbreiding de grootste investering ooitop de Oostenrijkse locatie. Nikolas Stihl, voorzitter van het leidinggevend en adviserend bestuur bij STIHL en zelf lange tijd directeur van de vestiging in Tirol, zei: “Deze investering weerspiegelt niet enkel ons vertrouwen in de toekomstige ontwikkeling van STIHL Tirol, ze drukt ook ons verdere engagement uit voor deze locatie. Wij zullen ons blijven focussen op Langkampfen als competentiecentrum en productielocatie voor STIHL tuinmachines en accuproducten.”

150 nieuwe banen en moderne faciliteiten gespreid over 20.000 vierkante meter
Met een totale benutbare ruimte van 20.000 vierkante meter biedt de faciliteit ruimte voor zowat 150 nieuwe banen, waarvan er begin 2019 al 65 werden ingevuld. Er wordt dan ook verwacht dat in de nabije toekomst het aantal werknemers van STIHL Tirol de kaap van de 600 zal overschrijden. De productie van grasmaaiers en andere STIHL tuinmachines met wielen werd aanzienlijk opgedreven door de uitbreiding. Het R&D-team heeft nu toegang tot onder meer de allernieuwste elektronicalaboratoria voor de STIHL iMow robotmaaier en faciliteiten voor duurzaamheidstests. Een echt ‘hoogtepunt’ is het groendak dat dienst doet als testruimte voor de robotmaaiers. De logistiek werd versterkt met een volledig geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen, dat vandaag over een van de meest innovatieve magazijnsystemen van Oostenrijk beschikt. Daarnaast werd ook nog gezorgd voor een aparte training workshop voor het opleiden van de toekomstige specialisten.

Uitbreiding opgeleverd volgens planning
Ondanks de uitdagingen duurde de bouw slechts 16 maanden. Clemens Schaller, directeur van STIHL Tirol, verklaarde: “We zijn blij dat dit grote project werd opgeleverd volgens de planning, binnen het voorziene kostenplaatje en in overeenstemming met de vooraf bepaalde kwaliteitsstandaarden.” Josef Koller, een erkend vertegenwoordiger van de onderneming die het bouwproject superviseerde, voegde nog toe: “We hebben veel lof voor de vlotte samenwerking met onze algemene aannemer, Rieder Bau, en de autoriteiten die betrokken waren bij het project.” Veel externe partners waren lokale ondernemers. “Bijgevolg zal veel van de gecreëerde waarde binnen de regio blijven”, zei Koller.

Over STIHL Tirol
VIKING GmbH (Langkampfen, Oostenrijk) kreeg op 1 juli 2018 de naam STIHL Tirol GmbH. De nieuwe bedrijfsnaam maakte deel uit van een merkverandering. Sinds 2019 worden alle vroegere VIKING producten verkocht onder de merknaam STIHL. VIKING GmbH werd in 1981 opgericht in Kufstein, Oostenrijk, en werd een volle dochteronderneming van de STIHL Groep in 1992. In 2001 verhuisde de onderneming van Kufstein naar Langkampfen. Gesterkt door de snelle groei, onderging de site sindsdien verschillende uitbreidingen. De nieuwe vleugel is de vierde in een reeks uitbreidingsprojecten. Door de constante, sterke groei de laatste jaren is deze in Tirol gevestigde onderneming één van de topmerken geworden op vlak van tuinmachines. De onderneming telt 480 werknemers en behaalde in 2017 een omzet van 381,9 miljoen euro. De STIHL vestiging in Tirol is het competentiecenter van de groep voor grasmaaiers en andere tuinmachines op wielen en produceert en ontwikkelt deze machines in samenwerking met het STIHL moederbedrijf (Waiblingen, Duitsland).

 

%d bloggers liken dit: