Van 21 maart tot 21 juni: Tuinplezier met de Boeboeks

Niet vergeten: op 21 maart start de nieuwe lentecampagne

“Tuinplezier met de Boeboeks” is de nieuwe lentecampagne voor de groene belevingswinkel in samenwerking met VLAM, Radio 2 en DCM Naturapy. Het boek wordt exclusief aangeboden in 200 groene winkelpunten (tuincentra, tuinwinkels, bloemenwinkels) tegen een prijs van 2,5 EUR. Bij elke aankoop van 10 EUR krijgt de klant een zakje verzamelsticker om het boek te vervolledigen.
De actie loopt van 21 maart tot 21 juni 2017.

Kinderen motiveren en boeien

“Tuinplezier met de Boeboeks” is het nieuwste verhalenboek van jeugdauteur Marc de Bel, met tekeningen van Frieda Van Raevels. Het doel is kinderen te motiveren en te boeien rond het biologische leven in eigen tuin: welke leuke zaken de natuur in eigen tuin kan bieden en hoe kinderen kunnen bijdragen tot meer natuur in eigen omgeving. De Boeboeks zijn synoniem voor bio. De auteur wil kinderen tonen wat ‘bio’ betekent in de tuin.

Het is een stickerverzamelboek. Dit betekent dat het boek 42 leuke illustratie bevat: prenten van fauna en flora. Kinderen kunnen de ontbrekende illustraties/stickers verzamelen, ruilen, kleven… Aldus zullen kinderen nog veel meer van bloemen en planten gaan houden, want bekend maakt bemind!

Boekboeks op rondreis in de tuin

Boeboeks zijn kleine groene wezentjes die in het “Biezebos” leven in een hol onder een boom, dicht bij een vuilnisbelt. De Boeboeks beschermen de natuur. Boeboekskeutels Piepel en Soeza nemen jonge lezers mee op een rondreis door hun tuin. In het boek komen diverse thema’s aan bod: Eigen tuin is goud waard, Onwelkome gasten, Koolwitjes, Brandnetels,…

Het boek is geschikt voor alle kinderen van de lagere school en speciaal voor de kinderen met iets meer maturiteit, – de derde graad – voegt Bonkel Groezel bij elke thema enkele praktische doe-tips voor de jonge tuinier, tips die ook op deze webpagina’s te vinden zijn, en nog veel meer.

Meer info over deze boekenreeks en de actie.

%d bloggers liken dit: